
خواب کودکان
خواب و کمبود خواب یکی از بحث برانگیزترین جنبههای مراقبت از کودک است. معمولا والدین جوان، اهمیت حیاتی این موضوع را در هفتهها و ماههای اول تولد فرزندشان کشف میکنند. کمیت و کیفیت خواب نوزاد روی شادی و رضایت همه اعضای خانواده تاثیر میگذارد.
نوزادان زیر شش ماه
هیچ فرمولی برای خواب نوزادان وجود ندارد چرا که ساعت درونی آنها هنوز کاملا پرورش نیافته است. عموما نوزادان، بین ۱۶ تا ۲۰ ساعت در شبانهروز میخوابند که این میزان خواب بین شب و روز تقسیم میشود.
نوزادان هر ۳ تا ۴ ساعت باید بیدار شوند تا وزنگیری آنها کامل شود، این اتفاق در دو هفته اول روی میدهد. بعد از آن، حتی اگر نوزاد مدت بیشتری را هم بخوابد مشکلی ایجاد نمیشود.البته بیشتر نوزادان فاصله زمانی زیادی را نمیخوابند چون گرسنه میشوند. بیشترین مدتی که یک نوزاد به طور متصل میخوابد معمولا بین ۴ تا ۵ ساعت است. این کاملا به میزان گرسنگی طفل بستگی دارد. اگر نوزاد مدت زیادی را بخوابد احتمالا در طی روزگرسنهتر شده و نیاز به وعدههای غذایی بیشتر در او افزایش مییابد.
ولی والدین نگران نباشند چرا که وقتی احساس میکنند که خواب شبانه برایشان مثل یک رویای دست نیافتنی است، زمان خواب نوزادشان معمولا شروع به شیفت کردن به سمت شب میشود. در ۳ ماهگی، ۵ ساعت از خواب در طول روز و ۱۰ ساعت در طول شب خواهد بود و با یک یا دو وقفه در طول شب مواجه خواهیم بود. در مورد ۹۰ درصد بچههای با این سن و سال، خواب شبانه ۶ تا ۸ ساعت خواهد بود.
اما مهم است که بدانید کودکان همیشه وقتی به نظر میرسد که بیدارند، در واقع بیدار نیستند آنها میتوانند گریه کنند و صداهای مختلفی را در هنگام خواب سبک، ایجاد کنند. حتی اگر آنها در طول شب بیدار شوند شاید فقط برای چند دقیقه بیدار باشند و سریعا دوباره به خواب روند. بهترین حالت این است که فرزند شما یاد بگیرد که خودش سریعا به خواب برود، پس بهتر است به او اجازه بدهید تا این روش را امتحان کند.
۶ تا ۱۲ ماهگی
در ۶ ماهگی، کودک ممکن است ۳ ساعت در طول روز بخوابد و ۱۱ ساعت هم در شب در این سن، شما میتوانید پاسختان را به کودکی که بیدار است و در طول شب گریه میکند تغییر دهید. شما میتوانید به کودکتان در این سن ۵ دقیقه فرصت دهید تا خودش ساکت شود و به خواب رود. اما اگر این اتفاق نیفتد میتوانید او را بدون بغل کردن (تنها با صحبت کردن و نوازش کردن) آرام کنید، سپس او را ترک کنید. در غیر اینصورت بدانید که او بیمار است کودکان بیمار نیاز به در آغوش گرفته شدن دارند تا آرام شوند. اگر کودکتان بیمار به نظر نمیرسد و به گریه کردن ادامه میدهد، میتوانید کمی بیشتر از ۵ دقیقه منتظر بمانید، سپس کارهای قبل را تکرار کنید.
بعد از چندروز، به تنهایی خوابیدن برای کودک راحتتر میشود. اما اگر کودک ۶ماهه شما به بیدار شدن بیش از ۵ تا ۶ بار در طول شب ادامه داد با پزشک مشورت کنید. بین ۶ تا ۱۲ ماه، ترس از جدایی برای تعدادی از کودکان به مسالهای عمده تبدیل میشود و شاید این موضوع باعث شود که آنها دوباره بیدار شوند. اما قوانین برای بیداریهای شبانه مشابه قبل است یعنی نباید او را در آغوش گرفت، چراغ را روشن کرد، آواز خواند،حرف زد یا به او غذا داد. همه این فعالیتها تکرار رفتار را تشویق میکنند.
دیدگاه شما چیست ؟